2022/23 -as tanév

BÚCSÚZUNK

„Megyünk tovább, tanítónk már az élet, indulunk

Egyszer majd visszatérhetünk, de régi iskolánk most itt hagyunk

Nehéz az út, de bátor tiszta szívvel szárnyalunk,

Új élmény sok kihívás vár, mosollyal arcunkon most távozunk.”

Ismét eltelt egy év. 2023. június 17-én 21 végzős diákunk fejezte be sikerrel általános iskolai tanulmányait intézményünkben. Kívánjuk, hogy álmaitok, vágyaitok valósuljanak meg, találjátok meg helyeteket, Legyen életetek sikeres és boldog! Hiszen ahogy együtt énekeltétek: ” Miért élnénk, miért félnénk, ha nem egy álomért?”

Jó, hogy itt vagy vakáció!

Sikeresen lezártuk a 2022/2023-as tanévet. Ahogy beszédében Csuhajné Érsek Klára igazgatónő is elmondta: tartalmas évet zártunk. Rengeteg program színesítette iskolánk életét, tanulóink számos versenyen vettek részt szép sikerrel. Iskolánk 168 tanulója közül 19 kitűnő és 30 jeles eredménnyel fejezte be a tanévet. Gratulálunk nekik! Minden diákunknak kellemes nyári pihenést kívánunk!

Köves Gyula-díj 2023

Az idén hatodik alkalommal tüntettek ki Köves Gyula-díjjal arra érdemes balatoni diákot. A választás ez alkalommal ismét végzős diákra esett. Kormos Barnabás példamutató magatartásával, szorgalmával, Kiemelkedő hitéleti tevékenységével, sportban elért sikereivel érdemelte ki ezt az elismerést, melyet Köves Eszter, a díj egyik alapítója adott át a ballagási ünnepségen. Gratulálunk!

Gyermeknap 2023

Május 26-án iskolánkban megrendezésre kerültek a gyereknapi programok. A diákönkormányzat és a szülői munkaközösség összefogva teremtették meg a lehetőséget erre a tartalmas napra, sok érdekességgel várva iskolánk és a település gyermekeit, szülőket. A délelőtti játékokat Mezőné Edit bonyolította le az osztályfőnökök segítségével. A gyerekek kipróbálhatták magukat ügyességi, kreatív és óriás társasjátékok körében. Közben a szülők csillámtetoválással díszítették a jelentkezőket. A program az Eucarist zenekar koncertjével folytatódott, erről az oldalunkon bővebben is írunk, majd Adorján-Bóta Judit kreatív fizika előadása következett, ami felejthetetlen élményt adott a kicsiknek-nagyoknak egyaránt. A napot tanulóink ki mit tud előadásai, tánc, ének, zongora és egyéb bemutatói zárták. A Balaton községi önkormányzat hot doggal, míg a szülők még palacsintával is kedveskedtek ezen a napon a gyerekeknek. Köszönjük mindenkinek a segítségét!

Anyák napja

2023.05.08.-án iskolánk megtartotta anyák napi ünnepi műsorait. Anya, mama-ezek azok a csodálatos szavak, amit életünkben elsőként kimondunk. A gyermekek és a felnőttek szívében az édesanya különleges helyet foglal el. Ő az, aki számára kortól függetlenül mindig mi, a gyermekei vagyunk a legfontosabbak, Ő az, akivel örömünket, bánatunkat mindig megoszthatjuk, akiben mindig bízhatunk. Ő az a személy, aki minden körülmények között képes összetartani a családot, akinek jelenléte, gondoskodása, életünk fontos része, aki aggódik miattunk, aki szintén örül sikereinknek, és akihez mindig visszatérhetünk.
Az anyaság olyan élmény, amit nehéz megfogalmazni, csak megélni lehet, hogy mindaz, ami vele jár érthetővé váljon: az öröm, a felfedezés, a boldogság, az aggodalom, a büszkeség és még ki tudja hányféle érzés.
És nem feledkezhetünk meg ezen a napon égi édesanyánkról, a Szűz Anyáról, aki ugyanolyan féltő gonddal, aggodalommal és mérhetetlen szeretettel fordul felénk nem csak ezen a napon.
Ő támogat, amikor magunk is édesanyák leszünk, amikor felneveljük gyermekeinket.

A Föld napja 🌍

Április 24-én hétfőn emlékeztünk meg a Föld napjáról. Erre a napra sok gyermek hozott otthonról egy-egy palántát, virágot, hogy szebbé tegyünk iskolánkat!

Szintén ezen a napot tanulóink többsége zöld színű ruhadarabot viselt, és egy közös fotózásra állt össze az iskolaudvaron.

Sajnos az idő nem volt kegyes hozzánk, így a délutáni sétánkat el kellett napolnunk, de ami késik, nem múlik….

Február 24-én rendezték az EKMEK Bartakovics Béla Közösségi Házban Gárdonyi Géza tiszteletére a megyei versmondó versenyt, amely egyben a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója jegyében is zajlott. A tanulóknak, a nagy jelentkezésre való tekintettel csak egy szabadon választható verssel kellett készülniük.

Iskolánkat négyen képviselték: Bacskai Linett, Rácz Helga Marietta 4. osztályos, Lázár Csenge Glória 6. osztályos és Mata Valéria 8. osztályos tanuló.


Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. Az idei év azért is különleges, mert kereken 200 éve, hogy Kölcsey Ferenc Himnusza ezen a napon elérte végső formáját.

Ennek emlékére rövid megemlékezést tartott az 5. osztály, illetve az osztályok közreműködésével a teljes mű is elhangzott. A műsor végén meghallgattuk és elénekeltük annak megzenésített formáját is, ezzel imádkozva minden magyar emberért.

Utolsó állomásként szókereső játékra hívtuk a gyerekeket, a helyes megfejtők könyvjelzőt vihetnek haza!

Iskolánk 2022. decemberében tisztasági versenyt hirdetett az alsós és a felsős osztályoknak. Amellett,
hogy a gyerekek a közvetlen környezetük tisztaságára figyeltek, külön feladatként tüntettük fel az
energetikai takarékoskodást. A verseny a következő eredményekkel zárult:
Alsó tagozat:

  1. hely: 2. osztály
  2. hely: 1. osztály
  3. hely: 3. osztály, 4. osztály
    Felső tagozat:
  4. hely 5. osztály, 6. osztály
  5. hely: 7. osztály
  6. hely: 8. osztály